Sve dok se velik dio IT proračuna mora potrošiti na održavanje stalnih IT operacija, malo je prostora za procjenu i primjenu novih tehnologija i rješenja koja unapređuju poslovanje. U prednosti su oni koji uspiju upravljati ne strateškim IT procesima što učinkovitije i s manje resursa. To je jedini način da stvorite potrebnu slobodu za daljnji razvoj IT-a kao poslovnog pokretača.

Axians podržava kupce sveobuhvatnim uslugama u području podatkovnih centara. Dokazani procesi osiguravaju da potrebe odgovarajuće organizacije budu zadovoljene fleksibilno i pouzdano – bez obzira na to nalaze li se u lokalnom podatkovnom centru kupaca, u oblaku ili u Axians podatkovnom centru.

Naša rješenja

 • Enterprise poslužitelji i poslužiteljski uređaji
 • Sustavi za pohranu
 • Zaštita i arhiviranje podataka
 • Kontinuitet poslovanja (Business continuity)
 • Nadzor, upravljanje i automatizacija IT servisa (usluga)

 

Naša rješenja

Enterprise poslužitelji i poslužiteljski uređaji

Poslužitelji su „radni konj“ u svakom podatkovnom centru.

Poslužitelji opće namjene postaju primarno sredstvo za virtualizaciju, kao i hiperkonvergirana infrastruktura koja se može stvoriti pomoću potrebnih kapaciteta za pohranu.

Poslužiteljski uređaji dizajnirani su kao unaprijed definirani inženjerski sustavi za određene svrhe kao što je SAP HANA.

U našoj ponudi imamo širok portfelj rješenja, uključujući najrelevantnije dobavljače x86, kao i UNIX poslužitelje poput IBM Power Systems.

Prednosti za korisnika

 • Širok raspon namjena

Nudimo poslužitelje za generička opterećenja i virtualizaciju, kao i hiperkonvergirane i namjenske sustave za objedinjavanje velikih radnih opterećenja. (HP, IBM, DellEMC, Lenovo…).

 • Širok raspon rješenja

Kada definirate prikladno rješenje, možete birati između najrelevantnijih dobavljača, vrsta i modela poslužitelja. (HP, IBM, DellEMC, Lenovo…).

 • Fleksibilnost

Sustavi se mogu prilagoditi vašim potrebama ili možete odlučiti koristiti unaprijed definirano rješenje.

 • Rješenja po sistemu “ključ u ruke”

Od trenutne procjene radnog opterećenja preko dimenzioniranja, instaliranja i konfiguriranja novih sustava do podrške tim sustavima tijekom cijelog njihovog životnog ciklusa, nudimo rješenja za bilo koji korak.

 

Naša rješenja

Sustavi za pohranu

Sustavi za pohranu su i dalje središtu svakog podatkovnog centra. S&T će vam pomoći odabrati pravo tehnološko rješenje kako biste osigurali najbolji omjer cijene i performansi: Flash sustavi za pohranu postaju sve dostupniji, dok tradicionalni hibridni sustavi za pohranu temeljeni na klasičnim diskovnim pogonima i dalje imaju svoje mjesto u podatkovnim centrima zbog svoje niske cijene.

Kako količina podataka raste, protokoli, kao što su SAN za blok pohranu i NAS sustavi za pohranu datoteka, sve se više nadopunjuju objektnim sustavima za pohranu. Sustavi za pohranu mogu se virtualizirati za pružanje jedinstvenog upravljanja ili se mogu implementirati kao softverski definirana pohrana. Sustavi se mogu replicirati između više podatkovnih centara bez obzira na njihovo mjesto.

Prednosti za korisnika

 • Centralizirana pohrana

Svi se podaci nalaze u središtu i mogu se kopirati.

 • Širok izbor

Odgovarajući sustav određuje se za svako radno opterećenje, uzimajući u obzir zahtjeve za povezanost, sposobnost i kapacitet.

 • Jednostavna skalabilnost

Kako bi povećali performanse, možete jednostavno dodati kapacitet za pohranu ili dodatno povećati svoj sustav dodavanjem procesorske snage.

 • Pristupačna izvedba

Sustavi za pohranu zasnovani na flash memoriji sada su pristupačni za bilo koji podatkovni centar.

NAŠA RJEŠENJA

Zaštita i arhiviranje podataka

Kako važnost i vrijednost podataka raste, spremnost za zaštitu i oporavak tih podataka je bitnija no ikad. Bez obzira na to je li vas pogodila prirodna katastrofa, kvar hardvera, ljudska pogreška, proboj podataka ili ransomware napad, vaši su podaci pod stalnom prijetnjom.

Tijekom životnog ciklusa podataka neophodno je provoditi relevantne procese koji su podržani raznim tehnološkim rješenjima. Kada planirate rješenje, potrebno je  odabrati komponente koje najbolje podržavaju ove procese. To mogu biti namjenski napravljeni sigurnosni uređaji ili virtualne knjižnice traka, fizičke knjižnice traka ili tradicionalni ili na objektnom nivou arhivski sustavi.
Dok dizajniramo rješenja, ugrađujemo relevantan softver i mehanizme za ublažavanje rizika od katastrofe (npr. gubitak podatkovnog centra) i rizika od kriminalnih aktivnosti (npr. kriptovirusi).

Axians vam nudi troškovno učinkovita rješenja za upravljanje i zaštitu podataka vodećih svjetskih proizvođača.
Pružamo vam zaštitu i oporavak virtualnih strojeva, spremnika, baza podataka, aplikacija, datoteka i krajnjih točaka.

Prednosti za korisnika

 • Poštovanje propisa

Osiguravamo da su naša rješenja usklađena s relevantnim propisima (na primjer GDPR).

 • Integracija javnog oblaka

Kopiranjem arhivskog sadržaja u javni oblak osigurana je visoka razina fleksibilnosti kapaciteta.

 • Smanjenje operativnih rizika

Osigurajte zaštitu od kriptovirusa i drugih katastrofa.

 • Skalabilnost

Sustavi zaštite podataka i arhiviranja mogu se lako prilagoditi potrebama sve veće količine podataka.

Kontinuitet poslovanja (Business continuity)

Kontinuitet poslovanja područje je na koje smo usredotočeni desetljećima.  Kroz svo vrijeme, to područje nije izgubilo na važnosti; umjesto toga dobilo je na značaju i postaje sve vitalnije.

Što možemo učiniti za vas?

Možemo napraviti potpuno novi plan ili vam pomažemo optimizirati postojeće planove kontinuiteta poslovanja i pružamo vam podršku dok provodite testove za potvrdu i provjeru svojih planova.
Naš je glavni cilj uspješnost testova plana kontinuiteta i smanjena izloženost rizicima.

Prednosti za korisnika

 • Ublažavanje rizika

Provodimo procjenu utjecaja na poslovanje i analize rizika kako bismo pripremili relevantne mjere i plan za njihovo izvršenje.

 • Pragmatični pristup

Naši planovi odražavaju zrelost vaše organizacije. Za manje zrela okruženja započinjemo s jednostavnijim planovima koji se proširuju i detaljno opisuju tijekom godišnjih pregleda

 • Katalog usluga

Jasan i ažuriran katalog usluga temelj je za pripremu i izvršavanje plana.

 • Optimizacija ulaganja i koristi

Plan kontinuiteta poslovanja može zahtijevati povećana financijska ulaganja. Pripremamo višekriterijsko stablo odlučivanja kako bismo olakšali optimalnu odluku među nekoliko opcija.

Nadzor, upravljanje i automatizacija IT servisa (usluga)

Moderno poslovanje je integrirano s IT servisima, kako vlastitim, tako i onima koji se nalaze u oblaku.

Iz tog je razloga od ključne važnosti uspostaviti nadzor nad IT servisima i proaktivno upravljati IT servisima koji su potpora poslovanju (npr. prodajnom aplikacijom na prodajnim mjestima, aplikacijom za skladište…) te automatizirati dijelove IT servisa kako bi se ubrzao i optimizirao poslovni proces.

Implementacija sustava za nadzor i upravljanje IT servisima omogućuje prepoznavanje prekida u radu poslovnih servisa koji su podržani IT infrastrukturom, smanjenje odnosno izbjegavanje novonastalog troška, koji nastaje zbog prekida rada IT servisa.

Implementacijom sustava za automatizaciju IT servisa eliminirate ponavljajuće aktivnosti u IT sustavima (npr. ponovna pokretanja sustava, dodavanje IT infrastrukture sukladno poslovnim potrebama…), koje konzumiraju vrijeme djelatnika i usporavaju poslovne servise. Na taj je način osigurana kontrola i upravljanje IT servisima i okolinom, a time i poslovanjem u cjelini.

Naši stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u navedenom području su vam na raspolaganju kako bi vam pomogli i osigurali uspjeh u projektu implementacije.

Zašto odabrati Axians

Više od 30 godina iskustva i reference iz područja:

 • projektiranja, implementacije i održavanja IT infrastrukture
 • migracija podataka uz minimalnu nedostupnost
 • preseljenja podatkovnih centara – podataka i opreme
 • evaluacija i optimizacija postojeće IT infrastrukture
 • uspostave Business-Continuity rješenja
 • upostave Disaster-Recovery rješenja
 • konsolidacije sustava za sigurnosnu pohranu podataka
 • arhiviranja podataka
 • konsolidacije poslužitelja
 • automatizacije i orkestracije
 • virtualizacije

Potražite stručni savjet i tehnologiju za vaše poslovanje.

Slušamo vas i spremni smo vam pomoći.

Kontaktirajte nas.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.